Förbannat, furulund och sjukhus..

Så var ännu en storhelg till ända och visst är man tillbaka på jobbet som vanligt, dock blir denna vecka väääldigt lugn..men samtidigt vääldigt seg.

Midsommar spenderades på många ovanliga platser. Dagen började med att vi åkte ut till stugan på Näsudden för att äta någon slags sillunch, jag och eva som är barn än i detta fall fick käka köttbulleklämmor som var himla smarrigt! Dagen var väldigt trevligt och de bjöd på en mängd olika händelser. Vårat lilla kusinbarn Pontus bjöd som vanligt på show och vi fick höra prov på hur man ber om förlåtelse:

Efter att han har sagt dumma mamma till anna-karin frågar hon honom vad man brukar säga när man har sagt något dumt. Pontus ser lite förvirrad ut och Anna-karin försöker hjälpa till på traven genom att inleda med "för.." och då utbrister han "förbannat mamma"..hela bordet bryter ut i skratt medan anna-karin försöker hålla sig för skratt och  tillrättavisar honom genom att säga att man egentligen ska säga förlåt. Det är verkligen it lätt att vara liten!

Jag som agerade barnvakt till den lille åkte på att sjunga  en hel del olika verser med "5 små apor" och alla de möjliga olika djur man kan tänka sig kan hoppa i en säng var man hyffsat trött haha. Men vad för man inte för ett litet charmtroll!!

image127


Sedenligt gled vi vidare till mormor och lämnade en blombukett med fina midsommarblomster, detta uppskattades enormt. Vi hann även ägna en tanke åt morfar genom att åka förbi graven med en bukett blommor till honom med.

Nästa punkt på agendan blev furulund och en himla trevlig kväll, ialla fall till en början. Vi tjejer lagade super smarriga för- , varm- och efterrätter medan karlarna mest slappade på altanen. Vi hade just avnjutigt den härliga förrätten då min mobil ljuder..mormor på andra sidan tråden. Det är här som sjukhusvistelsen kommer in.

Chaufför som man var kvällen till ära körde jag iväg till öjebyn där vid halv 7 och plockade upp en något nervös mormor. Väl på sjukhuset löd diagnosen skyhögt blodtryck och underliga hjärtklappningar. Vi hann med att samtala om både det ena och det andra under vistelsen som pågick under mesta delen av kvällen. Vi gled in på öjagatan 22:21 så vårat sjukhusbesök varade i hela 4 timmar. Det känns nu i efterhand som att jag verkligen gjorde sommarens goda gärning och jag hann till och med lägga in en önskning 22:22 som klockan just slog om till när jag satte mig i bilen. Vet vet kanske önskningen går i uppfyllelse nu när man har gjort nått gott;)

Sedan var det bara att styra sin kos tillbaka till furulund där jag äntligen skulle då njuta av den efterlängtade middagen, ja jag åt min midsommar middag kl. 22:30..jag överdriver inte om jag säger att hungern nästintill hade övergått till en mättnadskänsla vid det laget. Men allt som allt var de väldigt trevligt!

Lördagen bjöd på festligheter, myycket trevliga sådana. Utgången var över förväntan och sooom vi brände kalorier när vi shakade i typ 3 timmar. Har även noterat ett par trevliga samtal med härliga människor under kvällen!!:D

Vi kunde även skriva till ännu en seger i vårat matchprotokoll från gårdagens match mot storfors. En seger med 4-0 kändes till och med i underkant om man ska vara ärlig, härligt jobb gubbar!!:D

/Åsa- I keep on wondering.. what if..

Midsommar 2007


88766-126


Så var även denna midsommar till ändå o nu sitter man här på soffan med en lagom huvudvärk o med karl sovandes, som de ska va efter en dags festande..

Så vad bjöd då gårdagen på? Det började med att vi duktiga som vi är städade hela läggan från topp till tå känns skönt att vi gjorde bort det med tanke på dagens något trötta tillstånd. Åsa hämtade sen upp oss för färd mot stugan där det vankades sillunch tillsammans med mor o far, bittan o gunnar, a-k o pontus. För mig o åsa blev det som vanligt köttbullsklämmor i stället, är man inte vuxen så är man inte.. Sagt o gjort så drog vi vidare för att plocka midsommarblomster som vi la på morfars grav, gav till mormor o även till Lena senare på em. Nästa anhalt blev storgatan där jag slängde ihop en sallad som var det enda vi skulle stå för i matväg. Vi blev sen hämtade av Lena för att bege oss til lmånskensgatans "kvartersfest" där de bjöds på party vill jag lova!! Fanns några fler ungdomar än jag o petter, däribland stina o anders så kvällen kunde inte bli annat än succé!! De bjöds på lekar där familjen johansson totalt krossade sitt motstånd ända tills de var anders tur att skjuta luftgevär haha Tyckte även att det enda (?) vi gjorde under kvällen var att äta äta äta allt från sill till grillspett till jordgubbar. Ska väl även tilläggas att vi drack en hel del oxå, det var de ena med det tredja vilken nog förklarar dagens något låga tillstånd men som sagt de hör väl till.. Några blev iaf överförfriskade men inget som stoppade oss, eller hur var de nu eg? ;)

Vi anlände väl på annelund kring 16 o for därifrån kring 23 kanske för då hade petter o peter lund dealat att vi skulle komma förbi där på pitholm, han o kajsa hade haft nån mysmiddag.. Klart vi ställde upp så vi drog dit. Dock blev vi inte så långvariga, varför förtäler inte historien hehe

Summa summarum, kvällen kunde inte ha blivit bättre!! eller jå kanske om vi hade stannat hos de sköna människorna på månskens där stämningen var på topp med dans o diverse aktiviteter då vi åkte..

Vill även passa på att tacka för att jag/vi fick komma på "kvartersfesten", vi får hoppas att man får uppleva det nästa år oxå!! Vill oxå tacka petter för allt han gör o allt han är för mig, du är bäst!!

Åsas 10-i-topp lista

Häromdagen ringde min kära far mig och lät så där barnsligt fnittrig. Jag tänkte med ens att nått skumt var i görningen och aldrig förr har jag slagit huvudet så precis på spiken som denna gång. Mina föräldrar hade nämligen tidigare under dagen rensat i våran friggeboda på stugan och kommit över en hel del fina fynd. Skälet till att min far lät så där barnsligt fnittrig var en lista, inte vilken lista som helst utan en 10-i-topp lista. Som många redan vet sitter jag inne med en het 10-i-topp lista från 2007 men denna var si så där 10 år gammal, dvs. från -97!!

Med stor spänning lyssnade jag till det min fnittriga far läste upp och jag måste väl erkänna att det kändes konstigt att ens pappa ska läsa upp en lista på snygga killar högt för en igenom en telefonlur. Men i alla fall så kom vi oss igenom listan som innehöll för och efternamn på 10 stycken pojkar (ja, jag måste kalla dom pojkar med tanke på att denna lista skrevs för 10 år sedan, då var jag alltså 11 år) den innehöll även placering och en utförlig (?!) motivering till varför just denna pojke kunde kvalificera in sig på den valda placeringen. Jag måste även erkänna att många av namnen på listan inte ringer speciellt många klockor men samtidigt så snackar vi ändå 10 år tillbaka i tiden och då kanske man inte kan kräva att minnet ska vara på topp. Jag måste även självklart visa listan här på bloggen, för vad gör man inte för att bjuda på lite underhållning. På den ihopvikta lappen stod det självklart texten:
Åsas hemliga papper. Don't  tutch (lägg märke till stavningen).

10-i topp lista på killar 86:or från 1997:

 

1.      Mikael Öman och Simon Bergman ungefär samma plats typ båda etta - skitsnygga

3.   Jonas Enmark - snygg

4.   Jesper Asplund - söt och gullig

5.   Mikael Norberg - söt gullig

6.   Tomas Abrahamsson - söt

7.   Victor Oscarsson - söt

8.   Isak Samuelsson - söt, gullig och snäll

9.   Patrik Westerlund - lite söt

10. Robert Hedman - lite söt

  

Minnen, va vore livet utan dessa!!:)


Jag vill avslutningsvis passa på att önska alla en GLAD MIDSOMMAR!! och till alla er tjejer där ute, glöm nu inte att lägga 7 blommor under kudden o dröm om er prins:)

image123

/Åsa- Så jävla stolt över att ha klarat den omtalade tentan!!

Ett sidospår..

Kom bara att tänka på en gammal goding till låt som gick varm i mina högtalare för si sådär 5 år sedan. Tänkte bjuda till med de bästa från låten som stämmer oförskämt bra in på mitt liv just för tillfället.


Whatcha' doin' tonight
I wish I could be a fly on your wall
Are you really alone
Who's stealin' your dreams
Why can't I bring you into my life
What would it take to make you see that I'm alive

If I was invisible
Then I could just watch you in your room
If I was invincible
I'd make you mine tonight
If hearts were unbreakable
Then I could just tell you where I stand
I would be the smartest man
If I was invisible
(Wait..I already am)


Annars då?
Jå livet och dagarna flyter förbi och just nu kanske jag inte står på brädan och glider på vågen men jag har ett fast grepp omkring den trots allt..snart är jag uppe igen!! Surfa lugnt därute;)/Åsa- Sometimes we all need to sing a long, just let it out push your heartache away..-

All this time you where pretending...

..so much for my happy ending.


Så har första veckan på årets sommarjobb avverkats och så även helgen. Känns som man bara hinner vakna upp på måndags morgonen och några enstaka timmar senare är man redo för söndags rullen som visas på tv3, och så var den veckan till ända.

Just nu ser schemat väldigt enformigt ut med tanke på att det man i princip hinner med är jobb, fotboll och nått enstaka gästspel på något av alla de 1000 olika uteställena i enormt stora Piteå.

Denna helg spenderades på fredagen på stugan med mor, far o erica för käk o sen en båtfärd till Hällholmen till mosters stuga. Väl där befann sig även ena A-k och Nicke o barnen, kul att träffa Pop-up och som vanligt lika underhållande haha. Därefter bar det av på nya äventyr och det blev ett stopp på roasters för att snacka lite skvaller, dock börjar det bli lite dött på den fronten så vi får väl se om man själv måste agera snart haha...

Lördagen blev det shopping på stan, hittade äntligen min outfit till omy festen vilket kändes som en enorm lättad och ska jag vara helt ärlig är jag riktigt nöjd!! Sedan bar det av till djupviksgatan för grillning och efter många om och men så lyckades vi få i oss lite flintastek och supergoda grillade potatisar o en smarrig sallad. Därefter korade erica upp medan jag fortsatte på vårt bubbelvatten. Sen bar det av till Jonna som fyllde år dagen till ära, riktigt trevligt måste jag säga. Väl ute vet jag inte om jag kan hurra speciellt mycket men man kan inte alltid få de man vill ha..

Sometimes we all have bad days
When everything feels far away..

När jag bestämt mig för att hemgången skulle ske helst en kvart tidigare så begav vi oss hemåt med en aning gråt i halsen måste jag erkänna..som jag sa igår så var det just den här skrällen som mitt sjätte sinne hade varnat mig för och om jag ska vara ärlig hade jag det nästan på känn..tyvärr. Dock vet jag att jag kan lita på den andra parten så det är lugnt nu, dock rök en stor del av min motivation även av den här smällen, kan verka löjligt men nått måste man ju ha som mål och detta var verkligen ett av delmålen. Men som en klok man sa så är det bara att bryta ihop och komma igen så löser sig allt.

För att lyfta fram de senaste veckornas stora mål så blåser vinden åt helt rätt håll..den ropar minus och inte plus och jag är stolt över mig själv!! Har man gett sig fan på nått så ska de fan bli så..kanske måste jag bita ihop och ta tjuren i hornen för att skapa en ny skräll..

image121


Snart match nu!!

/Åsa-The walk of life..-


Sommar

Tiden går så snabbt att man knappt hänger med själv, vi är redan inne i juni månad och sommaren har anlänt. Idag var vädret lite skakigt stundtals men man känner ändå att årets bästa o härligaste tid är här...

Idag började jag o syrran vårat sommarjobb på pitebo, blev även i år på annelund kändes som ett självklart val med tanke på våran fleråriga rutin. Idag fixade vi till en dunge som för övrigt inte är klar än!! hur mkt skit som helst, klippa, kratta, tömma - klippa, kratta, tömma snacka om variation... Som tur är ska vi bara agera rabattskötare i 2 veckor och sen städa restan, känns helt ok med tanke på pengarna som vi tjänar.Världens bästa frida har kommit hem från storstan så spenderade lördag kväll med henne, mkt snack att ta igen! Alltid lika skönt att ha dig hemma, du är bäst vännen! Vi satt först hos mig o surrade sen drog vi till roasters för ännu mer surr hehe Sen bjöd lill-ewa upp till fest så vi snippa förbi 2 min för att sen hamn hos åsa på "fest! Kvällen slutade relativt tidigt för oss med tanke på att frida behövdes på biggan dagen efter o jag inte var sugen på utgång.. De hinns med andra ggr i sommar!Snart bär de av till match, petter ska spela första hemmamatchen på parken, ska bli skoj!! Hoppas de går bra för dom!! Ska hålla alla min två tummar!! Du är BÄST älskling, de vet du :)


Sommaren är kort
det mesta regnar bort
men nu är den här
solen skiner