I drömmarnas värld..


eller kanske i feberdrömmarnas värld hade varit en mer korrekt benämning när man talar om natten.

Trots att barn är underbart härliga så kan man aldrig sluta förundras över att dom verkligen är ena stora smittobärare..lilla Zelma hade hosta när jag agerade nanny där på fredagskvällen och hur lätt är det egentligen att unvika att ett 6 månaders gammalt barn inte lyckas nysa på en?! Slutsats: Omöjligt!!
Har även lyckats smitta ner min vapendragare vilket kanske it är så väldigt underligt med tanke på att vi nästan sitter ihop:P


88766-89


Så nu sitter man här efter en näst intill sömnlös natt och nyser  och hosta om vartannat..feber kokar stundtals när den inte övergår i frysattackar...man har de verkligen it lätt ibland haha..hade även hoppas på hockey ikväll men icket, de var ju först nästa vecka!! Måste dock ändå ta mig ut idag..blir gaalen av att bara sitta hemma o må apa!

Men när man ligger där sömnlös hinner man med en hel del kan jag lova..har lyckats se en hel del tv, funderat en hel del kring ett skolarbete, som jag btw skrev 07.22 imorse haha, funderat om livet i allmänhet och drömt en helt verklig dröm!

Kom fram till att jag lät väldigt bitter i den förra bloggen, då tänker jag främst på vänner grejen..men ibland känns de verkligen som om det är så det är..nog för att det är super trevligt de oxå men samtidigt så tror jag att man måste ha en sån period i livet oxå! Det andra kommer sen..för den som väntar på nått gott:)
För jag, jaa äää inte bitter ja;P

Hade även ett intressant samtal med en klasskamrat igår om vem man umgås med, tror bestämt han har mer koll än vad jag har trott..dock gör de inget, jag får ju alltid en super up-date från han om helgens sporthändelser ( t o m omklädningsrums hemligheter;P )så det är inte helt fel:P

Nä nu ska ja försöka vila upp mig lite så man kanske orkar lite grann framåt eftermiddagen, tacka vet ja Ipren den intelligenta värktabletten hehe!!

Hasta la vista!!
__________________________________________________________________________________

Kom ju på att jag har namnsdag idag!! 
åsa MARIA svärdsudd
eva MARIA svärdsudd (syster yster)
inger MARIA svärdsudd (mamma)
birgit MARIA hayland (mormor)
o så mina kusiner:) (mia och a-k)

ett stort GRATTIS till oss!!

glömde även nämna att jag fick ett sms häromdagen om en blind-dejt..ändå coolt de har ja aldrig varit på men vi får väl se vart de slutar:P men erbjudandet var ju inte fy skam..så vem vet, det kanske är nu de vänder:P


/ Åsa- Det blir alltid värre framåt natten
(iaf när man hostar och snorar som en gris haha)

1000 nya frågetecken..

Så har ännu en helg snart passerat och jag tycker alltid att de bara susar förbi, tyvärr! Men då är de bra att man försöker utnyttja varje liten minut till max och det kan man verkligen säga att vi gjort i helgen.

Fredag: Sista dagen på praktiken. Kalas hos A-K. Barnvakt till Zelma och Edvin där jag och han även fick oss ett träningspass me Wii!! Såå kul:)

Lördag: Stan. Innebandy (Wibax). Käk. Innebandy (Patriots). Schlager. Fest hos Nicke. Utgång.

Söndag: Har inte hunnit speciellt långt in på den här dagen men det lutar nog mot en bra rulle och kanske Perre marre ikväll:)

Som sagt så gick barnvakten väldigt smidigt och lillan somnade väldigt fort medan jag och Edvin lirade Wii, helt sjukt kul!! Jag hann med en boxningsmatch som jag tyvärr förlorade och en bana som jag vann i;) Vi var ett bra team och hade riktigt roligt. Barn är verkligen härliga!!

Lördagen gick som vanligt i sportens tecken trots att de är väldigt sällan som vi själva är aktörerna, men nån måste ju även agera publik och det måste jag säga att vi gör på ett exemplariskt sätt;)

Nästa punkt på listan sa schlagerfest hos Nicke, riktigt lyckat som vanligt! Kul o sjunga lite även om rösten idag inte är vad den borde vara, men de var de värt! Hade en rad med bra och intressanta samtal under kvällen med olika parter, kanske inte hann med alla som jag hade velat men så kan de vara ibland, bara gilla läget!! Himla trevligt folk som man träffade under kvällen måste jag bara flika in med:)

Utgången blev näst intill ett fiasko, vad har hänt med statt löningshelg??!! Helt sjukt att de it är nå folk, nog för att man överlever men man börjar nästa ställa sig frågan om det ens är värt att gå ut, kanske man ska satsa på en hemmafest istället?!

Det som jag tycker är det bästa med utgång är ju ändå att träffa alla olika människor. Snacka, skaka sina lurviga och spana lite haha..kan ju aldrig misslyckas! Kul att det finns såna som aldrig slutar förvåna mig, och för de mesta till det positiva..men jag vet att de bara ligger på den nivån som sagt gilla läget är dagens slogan..

Avslutningsvis måste jag bara lägga till något som har upptagit en stor del av min analytiska del av hjärnan under den senaste tiden. Det är nämligen så att jag oftast bara ses som den som man blir kompis med, aldrig nått annat...vilket jag kan tycka är väldigt synd, men det är kanske de man får när man försöker va trevlig med folk. Återigen får man gilla läget och komma igen..så kanske vändningen kommer snart..?!

 

"I never wanna hear the word "friend" again. 
Everybody always think  "Åsa Svärdsudd: Friend."

 /Åsa - frågeteckenskungen!


En Helvetes Kväll

88766-30

måste få utlopp för mina känslor som dock har svalnat avsevärt sedan kvällen då det hände nämnligen i måndags.. Dagen i sig hade varit en för tillfället helt vanlig dag i mitt liv, dvs plugg, mat, min dagliga dos av min älskling. Sedan fick jag o petter ett erbjudande vi så klart inte kunde motstå: Åsa skulle bjuda på semlor på kvällen, smaskigt tänkte vi o begav oss dit kring 7-tiden. Smaskigt som vi sa smaskigt de va!!! Vi dåsade en bra stund i soffan sen skulle petter på träning o beslöt mig då för att bege mig hemåt pga min ihärdiga förkylning som behövde vilas bort. Väl hemma trodde jag mig ha fått urinvägsinfektion, symptomerna fanns vill jag lova men som tur var blev det inget.. Sen skulle jag maila min lärare och be om nån gammal tenta som hjälp och som av en slump öppnade jag ett av hennes tidigare mail för att bara kunna trycka reply och får till min stora besvikelse se att jag pluggat på FEL bok!!!!!!!!! Hur är det möjligt??!?!?! Böckerna heter precis samma och handlar i princip (trodde jag iaf) om samma sak, eller iaf tråkiga saker på engelska.. bara författarna som inte är desamma.. Trodde allvarligt att jag skulle smälla av!!!!! Allt detta plugg förgäves.. bara att börja om, kännes mig inte precis motiverad.. Tur att jag fick tömma min besvikelse på de människor jag bryr mig om och som bryr sig om mig.. petter, åsa, mamma o pappa vilket kändes som en lite tröst iaf..

Summa sumarum.. grymt jobbig förkylning, nästan urinvägsinfektion, fel bok!! Just den kvällen kändes det som att de inte kunde bli värre.. vilken tur att john blund gjorde att jag fick nya tag till dagen efter..

TACK ni som bryr er!!

88766-29


Sammanfattning av Åsa (typ)..

Nu du Jonna ska du se att ja kan chocka, här kommer en lista som du:P För er som inte vet så fick vi en inofficiell order av Jonna att ta efter hennes blogg om sig själv och göra en likadan lista..och man var ju inte sen på att ta till sig order och agera..så hoppas ni lär er nått nytt om mig som ni it visste innan..:)

Första bästa kompis: Eve
Första bil: Jag har inte haft förmånen till att äga en egen bil än, men de kommer:)
Första kärlek: De måste då absolut bli Micke
Första husdjur: Våran första Tusse katt, finns ju dock en i livet nu oxå..
Första semester: Undra om de kan ha varit Mallorca
Första jobb:Fotbollsskolan i Munksund, riktigt kul!!
Första köpta skivan: Skulle nog tippa på en av de alla "absolut music" skivorna;)
Första riktiga kärlek: De är svårt, de fanns en men jag väntar nog fortfarande på den..
Första piercing: Öronen
Första konsert: Usher med syrran i Globen, såå heeeett!!

Nio sista:
Sista alkoholdrycken:
De blir no standarden Leva, möjligvis en klunk Asti haha
Sista bilfärden: Var nog med min kära mor
Sista filmen du såg: Såg just de senaste avsnittet One tree hill, ohh såå bra!
Sista ringda telefonsamtal: Ringde nyss min kära far
Sista bubbelbadet: Hmm var väldigt länge sen..snart dags igen:)
Sista spelade cd: Collision Course såklart, underbar skiva!!
Sista kyss: Känner jag nog helst att jag vill glömma..
Sista gången du grät: Fick ju som sagt då ett psykbryt i torsdags så de var väl då..
Sista måltiden: Käkade en K06 igår på Thai, mumma!!

Åtta har du nånsin.
Dejtat en av dina bästa kompisar:
Nej
Blivit arresterad: Nej
Blivit kär vid första ögonkastet: Jajemensan
Fått ditt hjärta krossat: Absolut
Sagt att du älskar någon utan att mena det: Sjoo
Haft ett one night stand: Mmm
Bussringt till någon: Haha jåå
Ljugit för någon: De har vi nog alla gjort nån gång så ja!

Sex saker du gjort idag:
1.
Käkat frulle
2. Gått en härlig prommis me Erica
3. Sett senaste Ugly Betty avsnittet
4. Lyssnat på music!
5.
Snckat allvar me Erica på msn..:P
6. Läst en grymt bra blogg om fråga chans!!:P

Fem favoriter... :
1.
Musik!!
2.
Vännerna
3. Familjen
4. Sport
5. One tree hill

Fyra personer du kan berätta allt för:
1.
Mamma
2. Evita
3. Erica
4. Elin

Tre val:
Svart eller vit? Svart
Sommar eller vinter? SOMMAR, tveklöst!!
Choklad eller chips? Choklad såklart;)

Två saker att göra innan du dör:
1.
Skaffa barn, man, villa och ett bra jobb
2. Leva livet helt enkelt!!

En sak du ångrar:
1.
Jag lever som bekant efter mottot "man måste våga för att vinna" och "det är bättre att ångra det man inte gjorde än det man gjort" så jag borde väl egentligen inte ångra nått om man har följt detta till punkt och pricka. Men om jag ändå skulle säga nått skulle de nog bli att jag trots allt detta inte riktigt agerar alltid utan avvaktar en eller två gånger för mycket!!

Personer som jag tycker ska göra denna lista!
Självklart alla som läser detta bör ju ta efter denna ganska utelämnande och lärorika lista. DO IT är mitt tips till er där ute..man väcker många sovande björnar måste ja men det kan vara kul att kolla tillbaka på sitt liv ibland!!:) Kul tips btw Jonna!!:)

Hasta la vista guapas & guapos!!

/Åsa- Love don't come easy, well it's a game of give and take..-

88766-50


Alla Hjärtans Dag <3


88766-64


I don't know how you do what you do
I'm so in love with you


Massa pussar o kramar på dig älsklingI alla hjärtans tider..


Jag tänkte att de kanske är dags för en liten blogg såhär när den här speciella dagen stundar imorrn..jag är själv inte särskilt förtjust i allt detta gulligull men kanske beror de på att man inte har nån käreste att dela dagen med eller att man inte är speciellt förtjust i färgen rosa..vem vet?!
I alla fall skulle den bästa överraskningen imorrn va att det ringer på dörren där kring 6 tiden och bakom den dörren uppenbarar sig en taxichaffis men en härlig blombukett..varför inte tulpaner..för vilken tjej kan tacka nej till blommor haha men ja klarar mig nog fint utan de oxå ska ni se..

Dock spenderades söndagskvällen framför tvn och filmen som rullade på skärmen var Maid in Manhattan..och självklart lyckades jag slå på mina "citat-öron" och fånga upp ett citat som verkligen passade in på allt o på många i min omgivning just nu. Det lyder som följer:

"I think you're running. And what I can't figure out is, are you running towards something you want? Or are you running away from something you're afraid to want?"


88766-86Kan även lägga till nästa citat som även det stämmer in bra på oss just nu. Det låter så här:

"Du kan inte fånga mig
och jag kan inte fånga dig
för jag vet att hela stan vill ha dig.."

88766-87
 
Jaaa ni det finns enormt mycket som man kan fundera över och just vid detta skrivandets tillfälle åkte Anja Pärsson ut, Maria Pietilä Holmner ligger på andra plats och Anna Ottosson hamnar precis utanför pallen..tänk att livet kan förändras så otroligt snabbt..på bara ett ögonblick kan det hända mycket!!
Viktigt att alltid tänka på att man måste våga för att vinna och att det alltid är bättre att ångra det man inte gjorde än iställer för att ångra det man gjort!! Leva livet helt enkelt!!:D


/Åsa- Happy Valentine's Day:)

I wish...

Ibland slår det mig att vissa låtar är som skrivna för en själv, som denna underbara låt, stämmer oförskämt bra:

I can't eat, I can't sleep anymore

Waiting for love to walk through the door
I wish I didn't miss you anymore


Every time you say you're coming
Boy, you disappoint me, honey
How well you forgot when you were down
And I was around

 
Kunde inte ha träffat mycke bättre, passa helt enkelt som handen i handsken!!

When will waiting for the 1 be done?!

Kanske är de du, vem vet..only time will tell!

/Åsa- Life is not measured by the breaths we take, but rather by moments that take breaths away-
88766-85

Tro, hopp & kärlek

88766-84
TRO         -         HOPP       -       KÄRLEKVad skulle vi göra utan tron, hoppet och kärleken? Dessa tre grundpelare följer med oss vart vi än går och vart vi än befinner oss. Jag själv lever inte en dag utan dessa. Man måste tro på något, framför allt sig själv, för att det ska hända. Man måste samtidigt ha hoppet om att det ska inträffa eller att man ska klara av saker och ting i livet. det är väl också som man säger att hoppet är det sista som släcks hos människan. Sist men inte minst har vi kärleken, vad skulle vi göra utan den? Visst kan kärleken göra så att vi fäller tårar ibland men samtidigt är den bland det finaste och underbaraste som finns. DU är det finaste och underbaraste som finns! Jag lever iaf mitt liv genom tro, hopp och kärlek! Gör så även du!!Jag tror att 2007 kommer bli det bästa året någonsin!

Mitt  hopp ligger i att jag klarar tentan!

Din kärlek gör mig så lycklig!Tuggummi, fotboll och fest...

Så var den helgen till ändå och måndagen snart även så..har dock haft en riktigt trevlig helg med många olika händelser!!
Fredagen bestod av fixande av alla de slag och kl.18.00 befann vi oss på Norrmalmia för lite fotbolls tittande..dock var de långt ifrån lika trevligt denna gång som det var sist..känns som om det är så förutsägbart att det är PIF mot ISK i final varje gång..jag väntar på skrällen, frågan är bara när den kommer?! Förhoppningsvis till sommaren:D

88766-76


Lördagen gick i firandets tecken dvs kalas och fest!! Hade grymt kul så jag vill bara tacka alla inblandade för en lördag över förväntan!! Grymt kul ute oxå dock kass musik, men va spelar de för roll när vi ändå var kungarna på danceflooret;)

Söndagen blev lugn och skön..när man blev människa igen efter en oförskämt bra morgon bar det av på hockey med elin..fribiljetter och allt, inte dåligt:P Trots att vi fick plumsa lite i snön haha
Väl på hockeyn skulle vi ha behövt en kikare för det som pågick på andra sidan läktaren var betydligt mer spännande än själva matchen..eller hur Elin:P

Idag har jag varit riktigt duktig och skrivt lite till skolan och gjort ett tappert försök till att sätta upp min nya hatthylla..vilket inte gick så bra men pappa borrar till de där imorrn så de löser sig:D

Nu måste jag bara göra en kort summering av ett samtal som vi haft för ett bra tag sen men som liksom rann ut i sanden..dock grymt kul så det måste dokumenteras:P

88766-83

Vi snackade tuggummin och kom då in på liknelsen mellan tuggummi och killar..kan tyckas konstigt men jag ska förklara!!

Det är nämligen så att alla vi tuggummi älskande varelser har våran favoritsmak eller favoritmärke på tuggummi, eller hur? Mitt är exempelvis Extra white..eller eventuellt extra white professional:)
Dessa tuggummin är favoriter för att smaken varar väldigt länge och man kan tugga på dom utan att de blir hårda och äckliga alltför snabbt..Det finns även tuggummin som typ hubba bubba som är super goda en kort stund men sen blir man less och man kastar helt enkelt ut de..Det finns även tuggummin som är gamla godingar typ som juciefruit..väldigt goda men det är väldigt sällsynt att man köper hem ett paket..

Vem har inte en gammal kärlek som aldrig rostar? Där kan man stoppa in juciefruit
Vem blir inte lätt less på tuggummin som inte håller smaken? Typ hubba bubba
Vem tycker inte att det är spännande att prova en ny någon gång då och då? Jo varför inte prova det där nya tuggummit med melon smak, gillar man det inte är det bara att spotta ut och ta ett annat!!
Är stimorol och V6 för tråkiga till smaken eller är dessa de nya extra? Jag tror fortfarande på EXTRA!
Vars kommer då Extra white in i bilden? Jag tror helt enkelt att det är den personen jag väntar på..kanske har jag redan träffat honom, kanske möts vi varje dag eller kanske möts vi imorgon för första gången..vem vet? Jag tror iaf att Extra White är den jag letar efter!! Vem vill inte ha ett tuggummi som man kan blåsa bubblor med;)

Så börja TUGGA grabbs;)

Jaa herregud va tråkigt de lät nu när jag skrev ner det..men ack så kul de var när diskussionen var i full gång..Hoppas ni har överseende för denna blogg men jag var tvungen att dokumentera den för min egen skull, dock i ett betydligt tråkigare format än verkligheten!

/Åsa- Forget Mr. Safe and go after Mr. Right -

GRATTIS ÅSA!!!!

88766-80

GRATTIS PÅ 21-ÅRSDAGEN ÄLSKADE SYSTER!!!!!

Tänk vad tiden går, snart är du nästan ikapp mig hehe

Kramar i massor!
storsyrran

Grattis Åsa!!

Today is the day!!

Idag smäller det på alla sätt o vis,
liten blir stor och det måste ju såklart firas ordentligt!

Grattis Åsa på din 21-års dag!!


88766-79


Tonight is the night!!

Party på nygatan ikväll!!
Vi är på gång, vi är laddade, vi är tända!!

20 blir snabbt 21!!:)

Nu är nedräkningen så gott som slut med tanke på att det är imorrn de smäller!! Jag har längtat efter den här dan nu i dryg en veckan efter elin började snacka om party-outfit och att de enbart var 1 ½ vecka kvar tills de skulle smälla..o först föll inte poletten ner men så här i efterhand borde det ju ha varit självklart:P

88766-3788766-34

Idag har jag iaf inhandlat det sista inför morgondagen, dvs innehållet i den kommande bålen och även snacks mm..jag har även hunnit slänga ihop en kladdkaka som det kommer bjudas på imorgon kväll;)
Jag och mor hann även in på stan en sväng för att uträtta några ärenden och för ovanlighetens skulle var jag iklädd mjukisbraller på stan, vilket inte är vardagsmat om jag säger så..men nån gång ska ju vara den första!! (Kanske har det med åldern att göra, vet vet haha) Efter det så bar det av hem för att städa och fixa lite, vilket är klart nu och jag känner mig väldigt nöjd över mig själv!!

Kom just hem från syster där det bjöds på en god gryta och ris och trevligt sällskap och på ca 1 timme bär det av mot Norrmalmia för att kolla lite fussball, alltid ett kul fredagsnöje!!:)

Så imorrn är den stora dagen kommen och man fyller ett år äldre..dock blir de aldrig nån större skillnad men på pappret och även på körkortet är man numera 21 och laglig på statt!! Känns skönt men kanske inte alltför "nödvändigt" med tanke på att man i princip har vistats där sedan man var en sån där 17 taggare eller liknande..tack vare syster yster med fler:P Dock skönt att slippa vara lite orolig när man entrar ingången för nu är det bara att trycka upp kortet i ansiktet och strosa förbi, haha!

Måste bara tillägga att personalen på systemet kan chocka..jag har några gånger uppfattat att dessa damer och herrar kan vara lite negativa när man kliver fram till kassan, fråga mig inte varför men det är bara nått jag har känt..förra veckans besök överraskade mig dock till det positiva..jag slängde fram leget som vanligt och damen i kassan verkligen granskade det..jag hann tänkta väldigt mycket under denna korta tidsepok..så som: är jag it 20? Tror hon att de är min syster? Är det nån annan på kortet osv..

Hon tittar upp på mig och inleder samtalet:
- Nu är det snart dags igen, med ett leende..
Jag ser lite frågande ut..
-Jaaa just de, säger en förvånad och road Åsa
-Tiden går allt bra fort måste jag säga..
-Jå visst gör den det, säger jag och skrattar..då tillägger hon, ta vara på ungdomen för snart går det bara utför! med ett leende!!

För er som har missat det så stundas det fest på Nygatan imorrn..ska bli såå himla kul!! Brudarna kommer från lule och alla vänner samlas och har det trevligt!! Dagen inleds med kalas i skutis med släkten, ska bli himla kul med söt ungarna:D

Sen bär det av hem för att möta brudsen som kommer från lule! Efter det väntar mat på Thai och trevligt sällskap och vad som händer efter det kan bara framtiden förutsäga..men man kan ju alltid hoppas och önska att kvällen blir en kväll som sent ska glömmas!!

En glad och förväntansfull Åsa önskar alla en trevlig kväll!!

 

/ Åsa- Det är inte tiden i dina år som räknas utan LIVET i dina år!!