Ett urklipp från metro..

Is this me, vem vet?! Kanske är man fast i singelträsket, men läs och känn igen er..såå bra! Tack sis..den stämmer verkligen in på mig!!:)

SINGELLIVET -  INTE BARA PARTY...



RELATIONER
Singelliv är inte bara party med polarna. För många som letar och längtar efter någon att ha en kärleksrelation med blir det jobbigt att känna sig ensam. Det är lätt att få dåligt självförtoende och känna sig utanför av att inte vara tillsammans med någon.
– Det är vanligt att personer som är sociala och har många vänner, både killar och tjejer, ändå aldrig har varit ihop med någon. Funderar man mycket på det kan de negativa tankarna börja spinna. Man funderar, kommer jag någonsin att träffa någon som älskar mig? Finns det någon för mig? Det kan också handla om att man tänker att det ska finnas just en person, den rätta.


De negativa
tankarna leder till en ökad osäkerhet och man kanske inte vågar prata när man träffar någon, säger Metros sex- och relationsexpert Maria Bergström. Osäkerheten handlar ofta om rädsla.
– Man blir rädd att bli avvisad, rädd att göra bort sig eller att man ska visa något av sig själv som den andra inte tycker om, säger hon.


Det kan
lätt bli en ond cirkel, att det känns så jobbigt att man i stället undviker att träffa någon.
– Det kan leda till att man ser till att inte hamna i de här situationerna som är intima. Man signalerar inte att man vill träffa någon. Många är rädda att verka desperat om de visar intresse och går i stället och väntar på att alla initiativ ska komma från andra. Men man har också ett eget ansvar att ta någon form av initiativ, säger hon.

Enligt Maria Bergström kan det vara svårt att veta hur man ska visa sitt intresse på rätt sätt.
– Det är viktigt att våga ge kopmplimanger, men sådana som känns ärliga. Som till exempel "jag har haft kul med dig i kväll". Då är det också lättare att ta emot komplimanger, säger hon.
säger Maria Bergtröm.


Marias tre bästa tips för att träffa någon:


• Våga ta ta initiativ och visa intresse, våga ta steget att lämna ut dig lite. Det är inte så allvarligt om någon säger nej.
• Dra nytta av dina vänner och relationerna med dem - bete dig likadant när du dejtar någon som när du träffar vännerna. Är du en sådan som "hänger på" och inte tar så mycket initiativ med vänner heller – öva på det med vännerna. Då blir det lättare när du träffar någon du är intresserad av också.
• Gör inte för stor sak av första dejten. Gör något enkelt tillsammans, som att gå på bio. Ta allt i små steg. Föreslå en vardaglig fika eller en promenad som nästa dejt. Då blir det mindre laddat att träffas.

/Åsa - I need proof before I dare to open this heart.. -


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback