Hott-nights, Arkar och Storstryk..

Så var det över för detta år och det känns alltid som att sommaren har kommit till sin ända när PDOL är över. Dock måste jag säga att det i år bara kan vara så att sommaren kommer efter PDOL.

Tänkte bara kort sammanfatta mitt PDOL:

Torsdag
-Ytan invigdes för i år. Jag höll mig nykter medan de andra var taggade som fåå. Vi hade siktet inställt på Euskefeurat och Maia Hirasawa. Blev lite av den först nämnda men när jag inte kan sjunga med i låtarna tröttnar jag grymt fort och så vart fallet här. Vi drog vidare till Kittel där resten av kvällen spenderades tills det var dags för käk!! Det blev en smarrig tacotallrik, håller alltid den bästa standarden. Kvällen bjöd inte på något speciellt i övrigt, men trevligt var det!

Fredag
-Var dagen D. Jag hade bestämt mig för att fira mina 10 veckor av nykterhet med vin. Efter många om och men så blev det sagt och gjort. Vinet flödade men jag kände mig inte speciellt onykter. Fick även träffa Strumpan o med magen i vädret, fan va spännade o va gravid! Vi gick in och drack lite till på området och NJÖT av The Ark som måste få + + + + + av mig, grymma!! Det är efter det som det i stort sett är en gåta. Vi drog vidare till Kittel för att skaka våra lurviga och träffa massa folk. Självklart var det trevligt, kanske blev det något vinglas för mycket för mig eftersom jag hann prata med både en och annan om min härliga form och min diet. Tur att alla förstod hur det låg till haha!! Kul hade jag då som bara den!!Resten av detaljerna lämnar vi för denna gång;)

Lördag
- Måste erkänna att denna dag bestod av aningens ångest när flera personer uppmärksammade mig om min form från gårdagen och jag var grymt bakis, man får stå sitt kast, haha. Tror det var fler än jag som inte var såå sugen på att korka upp ännu en dag men tillslut var festen igång och visst blev det lyckat även denna kväll. Dock nyktert för min del. Väl ute på området såg vi Sahara Hotnights som oxå var sjukt bra dom ger jag även + + + + + klockrena plus. Missade tyvärr The Sounds men har redan sett den bästa spelningen med dom så jag är nöjd trots allt. Därefter drog skaran återigen vidare till Kittel där det var mer drag än tidigare dagar. Sjukt mkt folk men trevligt var det. Stod och pratade med alla möjliga personer under kvällen och vissa överraskade, riktigt kul!! Kvällen avslutades med Storstryk som alltid gör mig glada, underbart sköna grabbar. Efter deras Good song var vi mer eller mindre nöjda och begav oss till kvällens sista anhalt, det grekiska tältet där vi avnjöt en pita gyros, mumma!!! Det var helgen som gick, på ett kick...

Helgens favoriter: One of us is gonna die young, Visit to vienna, cheek to cheek, Quite a feeling och Good song
_________________________________________________________________________________________

Har dagen till ära varit ledig och tillbringat mesta delen av den på stan, äntligen! Jag och elin tog en lunch på lyktan och begav oss sen på en shoppingtur, utan speciellt mkt shopping..Sugen på en super läcker jacka men jag vet it, jag blev lite snål..inte likt mig men samtidigt så kommer det fler tillfällen. Trevligt att hänga me elinoo idag iaf:)
Måste även lägga till att jag är såå sugen på att boka en resa nu, nån som är sugen?!

image139

/Åsa- Alla önskningar slår in, ändå saknas någonting...-

Bjuder på...

några sköna bilder från våran super trevliga och lyckade kusinträff!!


image135
Vi hade super tur me vädret, här är vi i den härliga tunnan
image136
Våra bästa kusiner, Anna-Karin och Maria
image137
Härlig inlevelse av A-K i Singstar
image138
Eva, Mia och A-K bjuder till på skönsång

Tack brudar för en riktigt kanon kväll, det får vi absolut göra om. Kanske vi ska skona grannarna från våran skönsång nästa gång eller va tror ni;)

_____________________________________________________________________________________

Dagen har varit fullspäckad med aktiviteter. Tobbe ringde imorse o frågade om jag var sugen på en minigolf med han o Moa, jag var inte sen på att tacka ja. Nästa aktivitet blev ett besök på stugan för att snabbt åka vidare till Hällholmen där de skulle badas dock sa vattentempen stopp för de. Fick ändå träffa gullebarnen så de var himla kul. Sen åkte vi tillbaka till stugan för att käka en smarrig middag. Så nu är man äntligen hemma för dagen o har förhoppningsvis fått lite bättre bränna än innan haha. Nu blir de att ta de lugnt.

/Åsa- One way or another..

Leva livet...

Imorgon kommer nu äntligen kusinträffen att bli av. Ska bli riktigt trevligt och det blir en heldag med härliga aktiviteter. Dagen börjar vid halv 1 med att jag åker och hämtar upp Mia och A-K för att möta upp Eva på kvantum för att inhandla lunchen (fetaostsallad) och middag (mest troligt tacos, mumma). Därefter bär det av mot systemet för att shoppa lös på kvällens dricka!

Sen styr kosan mot Näsudden där en varm badtunna står och bara väntar på alla vi brudar ska äntra den. Där väntar mys o snack, härligt! Lutar nogmot ett bad i havet med, kan bli min premiär för i år! Tror nog att lunchen går av stapeln först, trots att det sägs att man måste vänta en halv timme efter man har ätit med att bada haha!!

När samtalsämnena och skvallren börjar ta slut packar vi ihop vårat pick och pack och beger oss mot staden, närmare bestämt mot mig. Där är det tänkt att vi ska käka oss en smarrig middag och fortsätta på vinet/alkoholen, men jag fortsätter att hålla mig. Vad kvällen sedan har att erbjuda lämnar vi till det oskrivna men en sak som är säker är då att vi ska ha en super trevlig kväll och bara njuta av sommaren!!

Sist men inte minst måste jag bara säga att det glädjande beskedet imorse verkligen värmde, nu är det inte långt till det slutgiltiga målet!!

Ta´t lugnt där ute, vem vet kanske ses vi ute i vimmlet:)

image134

/Åsa-...kom så ska vi leva livet livet!!-

Annars då?

Ja, va kan man säga förutom att jag är less på allt regn. När kommer den härliga sommaren som alla går och väntar på?! Sitter i skrivandets stund och slappnar av efter en prommis med erica och en härlig dusch samtidigt som jag inväntar veckans allsång på skansen. Måste faktiskt erkänna att det är något som jag helst inte missar! Dock tror jag kvällens program inte kan hålla samma klass som förra tisdagens svårslagna prgram som innehöll kändisar som verkligen bjöd till och med tanke på att Lasse x2 och Salem Al Fakir levererade som aldrig förr sist!!

Imorgon fyller våran älsklings mamma år och då vankas det kalas på stugan. Jag och syster yster har allt haft problem med en present till en person som har allt och som inte önskar sig något speciellt. Men tack vare vår list och lite tips av far så har vi lyckats även detta år, måste erkänna att det är rätt bra:)

På tal om att det regnar och är dåligt väder så känner man sig ju inte speciellt glad som man borde göra nu när det är sommar. Istället känner i alla fall jag mig smått deppad för första gången på ett bra tag och så ska det verkligen inte vara på sommarn. Kanske är det andra faktorer som spelar in men regnet gör sitt det oxå. Undra vad man skulle kunna göra för att det skulle ändras? Undra vad nån skulle kunna göra för att ändra det?

Har däremot nått trevligt att se fram emot till på lördag. Då ska nämligen vi ha kusinträff, dvs. jag & eva och våra två kusiner ska träffas och bada badtunna på stugan o käka en smarrig middag o så blir de nog party. Ska bli riktigt trevlig att det äntligen blir av!!

image133

/Åsa - There's someone for me somewhere and I still miss someone..-

Makes me wonder...

Så här dagen efter utgång börjar jag smått ångra det jag skrev i den förra bloggen. Självklart är 1906 stället man ska vara på en utekväll i Piteå men igår var det sjukt!! Kvällen började, för mig eva och linda, på roasters för att käka en smarrig lax middag. Väl där kan vi väl säga att vi först blev kallade för "flickor" vilket jag hängde upp mig på en aning. Deras nästa steg blev att försöka luska fram vart man skulle gå ut om man ville ha ett bra ställe, självklart rekommenderade vi 1906, men tillslut blev det lite väl mycket flirt men då skulle de just avlägsna från bordet - skönt!!

Efter den utsökta middagen storsade vi vidare mot Nygatan för att fortsätta med trevligheterna i det härliga vädret. Vi intog balkongen rätt kvickt men med tanke på att den var lite väl trång för 6 personer så fick vi flytta in efter en stund. När alla brudarna var på plats började samtalen om allt och ingenting - mycket trevligt!!

Sist men inte minst blev det som vanligt dags för min helt klara favorit Singstar. Dock hann vi bara med en omgång av lagkamp när man numera måste strosa iväg mot krogen KVART över 11(!!!) för att ens ha en suck att slippa den sjukt långa kön. Väl där gick det väldigt fort att ta sig in och mina kamrater som varit lite skeptiska till att gå ut redan efter 11 förstod vad vi snackade om när stället i princip var fullt när vi gled in. Vi intog dansgolvet direkt och det var riktigt trevlig men det varade bara si sådär en kvart för då var stället överfyllt och hade man tur kunde man röra sig en eller två meter i sidled. Det är här jag känner att jag blir förbannad. Först och främst har dom ingen leg-kontroll när man går in så det är typ 15 åringar där som inte har ett skit på stället att göra. För det andra så har vakterna så fullt upp med att kontrollera att ingen hoppar över stängslet att de totalt verkar ha glömt att det finns en bakväg som de flesta valde att använda sig av. Kände bara att jag blev sjukt less. Förstår personerna i köns frustration att stå i kö och kanske it ens få komma in medan andra bara smiter in, Skärpning statt!!

Vi brudar gled i alla fall hem där vi halv 2, då hade vi fått nog av all trängsel. När jag numera går ut nykter får man ett helt annat perspektiv på utekvällarna och igår kan min ilska ha berott på de men samtidigt så höll mina vänner mer än med mig. 

Som vanligt tog vi oss ett snack utanför 35:an och det blir alltid samma diskussioner. Hur ska detta sluta egentligen? Kanske man måste ta sig en ordentlig funderare?..Vem vet..

Nä nu blir det nog en cykeltur i det varma vädret!

image132

/Åsa - Forget Mr. Safe and go after Mr. Right -

Piteå - Sveriges sommarstad!

Under sommaren blir det automatiskt mer bloggtorka på grund av alla de olika aktiviteterna som sommaren kan erbjuda. Dock har vädergudarna inte varit på våran sida på ett tag nu så det har satt upp en rad hinder för stans sevärdheter och aktiviteter. Tänkte bara göra en liten lista me things to do en sommar i Piteå.

1. Först kommer Piteå summer games. Dvs stan invarderas av en mängd barn och ungdomar som ska spela Sveriges näst största cup. Stan väcks till liv och det är barn överallt, vilket har sin lilla charm måste jag erkänna. När summer games är över börjar sommaren på riktigt, ja så brukar de i alla fall vara.

2. I år var jag Eva och Linda väldigt kulturella och begav oss till Karlberg och såg årets teateruppsättning - Kärleksstrejken. Riktigt bra måste jag säga, det blir absolut några fler besök där! Jag lyfter verkligen upp denna aktivitet högt upp på listan. Tyvärr är det över för i år men tänk på det till nästa år.

3. Nästa fest är festspelen i Piteå som brukar bjuda på många kända namn, i alla fall för dom som kan. Jag själv har inte varit och besökt festspelen men som det hörs är det väldigt trevligt.  Men ryktena säger att Storstryk levererade som aldrig förr!!

4. I år bjöd även OMY gänget upp på en beach fest som först skulle hållas utomhus på norrstrand. Tyvärr sa vädret nej och vår beach fest fick hållas inomhus. Vi hade höga förväntningar från den förra festen men tyvärr kunde dessa inte levas upp till för allt som bjöds på juldagen var grymt svårslaget. Dock ska grabbarna ha stor kred för att de livar upp stan med lite fester utöver det vanliga och för det hästjobb de lägger ner!

5. Snart stundar PDOL. Fjolårets helt obeskrivligt bra fest på ytan kommer även den att bli vääldigt svårslagen men nog ska vi allt försöka styra upp nått i stil med det. Om vi lyckas förtäljer inte sagan men om alla försöker så ska det nog gå helt perfekt. Kanske det blir Chicas brudarna som får bjuda upp till fest då, hur klingar de i öronen?! Uppladdningen är då i alla fall i full gång!!

6. Efter PDOL sägs det att sommaren är över men inte för oss brudar. Förra året bjöd på en klockren kräftskiva som inte kunde bli annart än succé när vädret chockade och solen sken som aldrig förr. Så där i slutet av augusti början av september kan ni vänta er en inbjudan så gör vi en favorit i repris;)

7. Väl inne i september känns de lite halvjobbigt när skolan närmar sig eller semestern börjar ta slut men det är just då man måste ta och hitta på något riktigt trevligt. Kanske blir det att sticka till varmare breddgrader och få den där sista njutningen. Skulle inte sitta helt fel att bättra på den just nu obefintliga brännan. Men det återstår att se.

8. Sist men inte minst måste man allt få hylla 1906, sommarens hetaste uteställe. Onsdag, Fredag eller lördag spelar ingen större roll vilken dag du väljer det är alltid sjukt mycket folk. Tidningen Plazakvinna skriver att 1906 är stället man ska besöka om man vill få syn på NHL proffs och känna den grymma pulsen stan har att erbjuda, då speciellt under PDOL veckan. Fest natten lång! 1906 är stället man är på, så enkelt är det!

Just nu är man inne på sin 5:e arbetsvecka och visst måste jag erkänna att jag redan är spyless. Dock är det bara att se allt från den ljusa sidan och se fram emot de kommande aktiviteterna som stundar längre fram i sommar. Vi får bara hålla tummarna att värmen når oss här i Norrbotten snart, vi behöver få lite ljusare tillvaro med tanke på att vi har en väldigt lång och mörk period att vänta oss framöver. Ta´t lugnt i sommar!!

image131

____________________________________________________________________________________

Måste lägga till 2 till punkter som verkligen slipped my mind.

* Roasters - Ett av sommarens favoritställen. Här blandas alla de möjliga olika mängder människor i olika åldrar. Stämningen är alltid på topp och deras smoothie är inte att leka med;)

* Minigolfen på norrstrand - Har jag ännu inte hunnit besöka men det är verkligen dags snart!! En tjuga för en omgång är riktigt rimligt pris:)
____________________________________________________________________________________

/Åsa- And I found this boy...-

Silence hit the grown, there's only room for one..

Igår var de äntligen dags för OMY beach partyt. Mina, och säkert många andras, förväntningar var skyhöga efter juldagens helt grymma tillställning. Trots att vi inte hade vädergudarna med oss denna gång så blev det en trevlig tillställning. När årets skräll presenterades ställde sig håret på mina armar gode rakt upp måste jag erkänna, det var nämligen SNOOK som skulle bjuda upp. Sagt och gjort levererade dom som aldrig förr och Mister Cool kändes helt rätt!! Vet inte riktigt vad jag mer ska ta upp om festen förutom att grabbarna självklart ännu en gång gjort ett riktigt bra jobb, trots en hel del motgångar. Kanske levde festen inte riktigt upp till våra skyhöga förväntningar men visst hade jag det väldigt trevligt ändå. Kvällen bjöd sammanfattningsvis på den stora bomben, loka och fjärilar. Jag bjuder på lite bilder från festen: OMY beach party


image128
Systrarna Svärd;)
image129
Erica, Jag, Tobbe & Elin
image130
Min bordsgrannar - Linda & Erica



Annars leker livet för tillfället och jag måste erkänna att jag känner mig som en helt ny människa. Nu har jag passerat ett av mina delmål i min diet. Vågen sa imorse -7,8 kg, gryyymt skönt. Ett stort tack till alla som stöttar mig, det är GULD värt!!

/Åsa- Jag förstod det inte då men nu vet jag vem det kommer bli..-


Vuxenpoäng!!

Så har man samlat på sig ett antal extra vuxenpoäng.. gått o blivit delägare av en alldelses egen bil o inte vilken bil som helst en alldeles vanlig svenssonbil nämligen en Volvo V 40 så då kan vi alltså dessutom lägga till att det äe en kombi.. lika bra att satsa för framtiden när man ändå håller på, lär väl behålla bilen några år så.. Känns hur bra som helst! Blev ett riktigt snabbköp igår, tänk va snabbt man kan spendera pengar..

Så håll utkik efter en vit volvo v 40..

Party på lördag, ska bli skoj bara vädergudarna tycker detsamma!