Piteå - Sveriges sommarstad!

Under sommaren blir det automatiskt mer bloggtorka på grund av alla de olika aktiviteterna som sommaren kan erbjuda. Dock har vädergudarna inte varit på våran sida på ett tag nu så det har satt upp en rad hinder för stans sevärdheter och aktiviteter. Tänkte bara göra en liten lista me things to do en sommar i Piteå.

1. Först kommer Piteå summer games. Dvs stan invarderas av en mängd barn och ungdomar som ska spela Sveriges näst största cup. Stan väcks till liv och det är barn överallt, vilket har sin lilla charm måste jag erkänna. När summer games är över börjar sommaren på riktigt, ja så brukar de i alla fall vara.

2. I år var jag Eva och Linda väldigt kulturella och begav oss till Karlberg och såg årets teateruppsättning - Kärleksstrejken. Riktigt bra måste jag säga, det blir absolut några fler besök där! Jag lyfter verkligen upp denna aktivitet högt upp på listan. Tyvärr är det över för i år men tänk på det till nästa år.

3. Nästa fest är festspelen i Piteå som brukar bjuda på många kända namn, i alla fall för dom som kan. Jag själv har inte varit och besökt festspelen men som det hörs är det väldigt trevligt.  Men ryktena säger att Storstryk levererade som aldrig förr!!

4. I år bjöd även OMY gänget upp på en beach fest som först skulle hållas utomhus på norrstrand. Tyvärr sa vädret nej och vår beach fest fick hållas inomhus. Vi hade höga förväntningar från den förra festen men tyvärr kunde dessa inte levas upp till för allt som bjöds på juldagen var grymt svårslaget. Dock ska grabbarna ha stor kred för att de livar upp stan med lite fester utöver det vanliga och för det hästjobb de lägger ner!

5. Snart stundar PDOL. Fjolårets helt obeskrivligt bra fest på ytan kommer även den att bli vääldigt svårslagen men nog ska vi allt försöka styra upp nått i stil med det. Om vi lyckas förtäljer inte sagan men om alla försöker så ska det nog gå helt perfekt. Kanske det blir Chicas brudarna som får bjuda upp till fest då, hur klingar de i öronen?! Uppladdningen är då i alla fall i full gång!!

6. Efter PDOL sägs det att sommaren är över men inte för oss brudar. Förra året bjöd på en klockren kräftskiva som inte kunde bli annart än succé när vädret chockade och solen sken som aldrig förr. Så där i slutet av augusti början av september kan ni vänta er en inbjudan så gör vi en favorit i repris;)

7. Väl inne i september känns de lite halvjobbigt när skolan närmar sig eller semestern börjar ta slut men det är just då man måste ta och hitta på något riktigt trevligt. Kanske blir det att sticka till varmare breddgrader och få den där sista njutningen. Skulle inte sitta helt fel att bättra på den just nu obefintliga brännan. Men det återstår att se.

8. Sist men inte minst måste man allt få hylla 1906, sommarens hetaste uteställe. Onsdag, Fredag eller lördag spelar ingen större roll vilken dag du väljer det är alltid sjukt mycket folk. Tidningen Plazakvinna skriver att 1906 är stället man ska besöka om man vill få syn på NHL proffs och känna den grymma pulsen stan har att erbjuda, då speciellt under PDOL veckan. Fest natten lång! 1906 är stället man är på, så enkelt är det!

Just nu är man inne på sin 5:e arbetsvecka och visst måste jag erkänna att jag redan är spyless. Dock är det bara att se allt från den ljusa sidan och se fram emot de kommande aktiviteterna som stundar längre fram i sommar. Vi får bara hålla tummarna att värmen når oss här i Norrbotten snart, vi behöver få lite ljusare tillvaro med tanke på att vi har en väldigt lång och mörk period att vänta oss framöver. Ta´t lugnt i sommar!!

image131

____________________________________________________________________________________

Måste lägga till 2 till punkter som verkligen slipped my mind.

* Roasters - Ett av sommarens favoritställen. Här blandas alla de möjliga olika mängder människor i olika åldrar. Stämningen är alltid på topp och deras smoothie är inte att leka med;)

* Minigolfen på norrstrand - Har jag ännu inte hunnit besöka men det är verkligen dags snart!! En tjuga för en omgång är riktigt rimligt pris:)
____________________________________________________________________________________

/Åsa- And I found this boy...-

Kommentarer
Postat av: Erica

Men hallå.. du ger mig order att blogga så jag slänger ihop nått snabbt o med väldigt mkt intresseklubbs-stämpel o sen så slänger du själv strax efter in "värsta bloggen", schysst!! Hahaha..
Ses snart bruden, har vi sagt nån tid ikväll?

Postat av: Åsa

haha nä nu kryddar du, "värsta bloggen" haha som värsta schlagern då eller;) nä ja ska ringa några samtal nu så får vi se..vi hojres sen:D

2007-07-12 @ 15:26:31
URL: http://chicas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback